Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Συνταγή: το καλύτερο "gateau au chocolat" (κέικ/σουφλέ σοκολάτας) που έχετε δοκιμάσει ποτέ!!!

Όποιος δεν το δοκιμάσει έχει χάσει!!!
Υλικά
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο ή βιτάμ
250 γρ. σοκολάτα (υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο)
125 γρ. αλεύρι (απλό)
4 αυγά
2-3 κουταλιάς νες καφέ - προαιρετικά (ή άλλο άρωμα που πάει με σοκολάτα).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Λειώνουμε το βούτυρο και χωριστά λειώνουμε τη σοκολάτα με λίγο νερό και το νες καφέ.
Ρίχνουμε στο μίγμα των αυγών διαδοχικά λίγο βούτυρο / λίγο σοκολάτα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
Ψήνουμε στους 180 C. Το κέικ είναι έτοιμο αν βυθίσουμε... ένα μαχαίρι και βγει καθαρό.
Το σερβίρουμε με όποιο τρόπο μας αρέσει!!! είναι εξαιρετικό, ζεστό, πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη και με ρευστή κρέμα γάλακτος στο πιάτο, ή με παγωτό και σως σοκολάτας, ή με γλάσο σοκολάτας, ή με σαντιγύ ή με όλα αυτά μαζί (για τους πιο κοιλιόδουλους!!!)

4 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

ΝΑ ΕΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΥΣΤΕΡΟΥΣΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ!!! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ "ΑΝΕΒΟΥΝ" ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΔΙΟΤΙ ...ΚΑΙ Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!!!

elsa είπε...

Θα ανεβάσω κι άλλες, προσέξτε μόνο να μη χοντρύνετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

elsa είπε...

Είχε πάθει κάτι ο η/υ μου και δεν μπορούσα να δουλέψω τις φωτογραφίες μου και έσκασα, γι'αυτό σκέφτηκα τις συνταγές!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ,ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ !!!