Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ "ΝΟΗΣΙΣ''

Σήμερα επισκεφτήκαμε- μαζί με την ΣΤ' τάξη- το "κέντρο διάδοσης επιστημών ΝΟΗΣΙΣ''.





Παρακολουθήσαμε 2 προβολές:                             '' ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ"  (τρισδιάστατη προβολή!!!) και "Ταξίδι στο άπειρο'' στο πλανητάριο.

Μια σύντομη "δημοσκόπηση" στην τάξη, μετά την επιστροφή μας, έδειξε ότι τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τους "Δεινόσαυρους". Το "Ταξίδι στο άπειρο" ενώ ήταν εξίσου εντυπωσιακό. τα δυσκόλεψε σε κάποια σημεία. Ήταν πιο "επιστημονικό" - με την έννοια ότι έδινε πολλές πληροφορίες σε σύντομο διάστημα. Άρεσαν πιο πολύ μια 10λεπτη προβολή που προηγήθηκε με θέμα τους αστερισμούς. Χάρηκαν την απεικόνιση των αστερισμών και πώς οι Έλληνες φαντάστηκαν τους μυθολογικούς ήρωες και ηρωίδες να σχηματίζουν τους σχηματισμούς των αστεριών!
Το αστείο ήταν πως πολλά παιδιά, ξαπλωμένα στα σχεδόν οριζόντια αναπαυτικά καθίσματα κάτω από τον θόλο ...νύσταξαν και μετά από κάποιο χρονικό σημείο, φοβήθηκα ότι θα τα πάρει ο ύπνος!!! Ευτυχώς, τελικά, το αποφύγαμε!!!
Οι χώροι ήταν υπέροχοι! Στο τέλος έπαιξαν για περίπου 20' στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς η μέρα ήταν πανέμορφη και ο καιρός μας έκανε το χατήρι!

Η συμπεριφορά των παιδιών ήταν άψογη . Δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα και φέρθηκαν απολύτως ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ. Γι αυτό τον λόγο τα συγχάρηκα στην τάξη!

ΥΓ. Στον ίδιο χώρο λειτουργούν και κάποιες εκθέσεις, μεταξύ των οποίων μία σχετική με την αρχαία τεχνολογία, που πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να την επισκεφτείτε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: